dimarts, 9 de novembre del 2010

Magranes

Comencem la setmana amb un clima plenament de tardor,  i aprofitarem aquesta època de l'any per assaborir-ne els seus fruits, aquesta setmana, de postres, menjarem magrana.


Les magranes són una fruita de temporada, això vol dir que durant la resta de l'any és complicat trobar-ne i si en trobem potser hauran perdut part de les seves propietats nutritives perquè hauran viatjat durant dies a dins les càmeres.

Com totes les fruites i vegetals són diverses les propietats que té però, ens agradaria destacar que contenen força fibra, la qual cosa facilita el trànsit intestinal. També ens ajudarà a prevenir o tractar l'anèmia. I molt important, ens ajuda a reforçar el nostre sistema immunològic.

Les magranes contenen:

•Vitamines: C i provitamina A.
•Minerals: Potassi, Calci i Magnesi
•Altres: Àcid Cítric, àcid màlic, àcid oxàlic, Antioxidants. Flavoides. Tanins.

Les seves propietats també ens aporten beneficis per:

•Problemes cardiovasculars i degeneratius.
•Colesterol, el seu alt contingut el fibra captura part del colesterol per evitar que passi al corrent sanguini.
•Hipertensió
•Àcid úric: l'expulsa.
•Astringent.
•Antiinflamatori i Anticoagulant.
•Transmissió i generació de l'impuls nerviós i muscular.
•Diarrees i Flatulències
•Desinflamar mucosa intestinal o digestiva.

Fins i tot la bondat de la magrana queda reflectida en el refranyer català que ens diu: "Si vols agafar gana, menja grana!"

Fonts:  Emília Bosch i Marcet ( Nutricionista i psicòloga, assessora del Menjador Infantil del Seminari)
Euroresidentes Primera web 2.0 social europea e iberoamericana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada