Les instal.lacions


AQUEST ANY HEM FET LA CUINA NOVA!!! AVIAT US ENSENYEM IMATGES I US N'EXPLIQUEM ELS CANVIS...

Les instal.lacions que donen servei al Col.legi St Miquel són la cuina, el menjador infantil i el menjador d'adults, on dinen tots aquells mestres que ho desitgen.

La cuina va ser reformada l'estiu del 2006 al mateix temps que el menjador infantil, just abans de començar a donar servei al Col.legi St Miquel.

La cuina prepara tots els aliments que se serveixen als tres menjadors del Seminari.

Cuina:
Quan es va reformar la cuina ja es va fer pensant en les necessitats d'una cuina preparada per col.lectivitats, així doncs es va equipar amb:


Marmita bany Maria:









És una olla de gran capacitat que permet la cocció a una velocitat del tot regulable i controlable, permetent tant coccions ràpides com lentes. Les seves característiques permet coure hermèticament i el seu sistema d'intercanvi de calor permet un repartiment uniforme de la temperatura en tot el recipient amb la qual cosa es mantenen les propietats del gust dels aliments i es redueix el consum d'energia i aigua.




Paella basculant:



És una paella també de gran capacitat que amb un braç articulat és molt útil per l'elaboració de fons de plat bàsics i la cocció d'aliments a altes temperatures.






Abatidor de temperatures:


Maquinària que serveix per baixar ràpidament la temperatura de tots els aliments, per una posterior conservació o serviment fred, reduïnt dràsticament l'índex bacteriològic.


Envasadora al buit:







Permet conservar les propietats dels aliments amb la màxima higiene i qualitat. Evita l'oxidació dels aliments i la reproducció de microorganismes.









Cuina de gas:



Amb un mòdul de placa llisa ideal per la cocció d'aliments a la planxa.

Renta-olles:
Aparell per netejar els estris de la cuina que neteja al mateix temps que desinfecta gràcies a les altes temperatures i als productes que utilitza.



Forn de convecció:



Forn de gran capacitat que permet cuinar amb menys grases transaturades, ja que no cal afegir oli ni altres grases perquè els aliments quedin en el punt de cocció adequat gràcies al seu sistema de vapor controlat. Permet coure al vapor, per convecció i regenerar aliments.





Pelador de patates:





Màquina que permet palar i tallar gran quantitat de patates i tallar-les en diferents formes.












Càmares de conservació:



Una congeladora, que manté els productes a una mitjana de -18ºC.
Dues càmares refrigeradores, una per frescos i l'altre per vegetals.




Magatzem de neteja:

Espai tancat destinat a emmagatzemar els productes específics de neteja de la cuina separats dels aliments.



Magatzem d'aliments:
Espai tancat destinat a emmagatzemar els aliments secs.




Menjador Infantil:


La reforma del menjador va consistir en l'enderroc de parets per tal de crear un únic espai ampli i lluminós, habilitar una zona per instal.lar-hi el self de serviment i construïr uns sanitaris aprop del menjador.
Així doncs l'espai del menjador consisteix en :


Sala menjador:



Amb capacitat per 220 places, equipada amb equip de so i canó per projeccions.


Zona del self:


 Zona del self amb escalfadors que permeten mantenir els aliments calents durant el serviment dels àpats.








Armaris expositors per posar coverts, gots, pa... perquè els nens i nenes (a partir de 2n) s'ho puguin agafar.







Zona de rentat, on es renten els utensilis de servei que s'utilitzen en el menjador infantil.








Sanitaris:
5 piques de lavabo equipades amb dispensador de sabó i de paper i eixugamans d'aire, perquè els més grans es puguin rentar les mans abans d'entrar al menjador. (els més petits ho fan a l'aula o als lavabos corresponents)




2 waters