Continuem descobrint nous sabors de la tardor, aquesta setmana descobrirem la carbassa, tot i que us hem de dir que divendres ja en vam provar una mica, com a acompanyament del pollastre.
La carbassa és una verdura que conté una gran quantitat d'aigua i de fibra, en canvi no aporta gaires hidrats de carboni ni calories. Pel que fa a les vitamines té un alt nivell de vitamina A i no tant alt en vitamina C.
Les seves propietats són moltíssimes, però us en destaquem algunes que fan de la carbassa una bona aliada per combatre els constipats i refredats de la tardor, la carbassa ajuda a prevenir les infeccions de l'aparell respiratori i també reforça el nostre sistema immunològic, creant glòbuls vermells i blancs i ajuda també a la formació d'anticossos.
La carbassa conté:
- Vitamines: A moltíssima i C en menor quantitat i després menys E, B1, B2, B3, B6.
- Minerals: Potassi, Calci, Magnesi, Ferro, cobalt bor, zinc.
- Altres: Folats, Beta-carotens, Àcid oxalat, A.linoleico, A. aspàrtic, A. oleic, A. palmític, lecitina, aminoàcids
- Com tots els aliments de colors similars conté betacarotens i si l'amanim amb oli d'oliva cru en potenciem els antioxidants que allarguen la vida de les cèl.lules.
Altres propietats:
•Anticancerigen.
•Diürètic, depurador
•Visió, cabell, ungles, pell, mucoses, ossos, dents.
•Baixada de defenses.
•Problemes cardiovasculars i degeneratius.
•Transmissió i generació de l'impuls nerviós i muscular.
•Trànsit intestinal: és laxant.
•És bo per al Aparell digestiu: protegeix l'estómac, acidesa, gastritis ...
A tot això hi hem d'afegir que les formes de consumir-la poden ser múltiples: com acompanyament, amb una crema, truita, galetes..., així doncs no hi ha excusa per no provar-la!
Font: Emília Bosch i Marcet (Nutricionista i Psicòloga, assessora del Menjador Infantil del Seminari)
Euroresidentes Primera web 2.0 social europea e iberoamericana
Euroresidentes Primera web 2.0 social europea e iberoamericana
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada