Us fem arribar un article interessant sobre l'alimentació infantil i aquells productes que acostumen a crear més conflicte. L'article és interessant i per això al final del text trobareu l'enllaç per poder llegir-lo tot, però en destaquem algunes recomanacions per afavorir el consum de fruites, verdures i peix, no sols pels infants sinó per tots, perquè cal recordar que som els adults els que, amb el nostre comportament, més influïm en les preferències i gustos dels menuts.
Fruita:
- Sempre a mà. Les fruites amb pell dura -plàtan, taronja, mandarina- o més duradores -poma- es poden endur a qualsevol lloc en la motxilla, en la guantera del cotxe...
- A la vista. A casa, col•loqui les peces de fruites disposades d'una manera atractiva, jugant amb els colors i les formes, en un bol sobre el taulell de la cuina, a la taula del menjador o a la vista en la nevera. Si els més petits les veuen i, sobretot, comproven que els pares mengen fruita sovint, és molt probable que ells també s'hi animin.
- Cuinades. Afegeixi fruites i verdures en petits trossos o en puré a les receptes: llom amb puré de poma, pollastre amb pinya, peix espasa amb taronja, flam d'espinacs i gambes, espaguetis amb xampinyons.
- Verdures tot l'any. Recorri a verdures congelades o en conserva quan sigui difícil aconseguir-les de temporada. S'han de consumir a diari.
- Nutritius espessidors. Utilitzi puré de verdures per a espessir sopes i afegir sabor.
- De postres. Prepari unes postres dolces amb hortalisses (pastís de pastanaga, bocins dolços de carabassa) i amb fruites (bescuit farcit de fruites, pastís de poma, iogurt amb coulis de kiwi, maduixes).
- Receptes originals. Presenti els plats de forma curiosa i original per a cridar l'atenció dels petits. Els sandvitxos vegetals tallats en cercle; les cremes en tassons o plats vistosos; els flams o púdings de verdures; en broqueta combinades amb trossos de carn o peix; pizzes casolanes amb vegetals; lasanyes i canelons de verdures; truites amb verdures (bolets, xampinyons, carabassó, pebrots, alls tendres, espinacs).
Peix:


- Sense espines. Triï peixos que venen nets, com ara els congelats (lluç, halibut, llenguado, emperador, cues de rap), o demani a la peixateria que els hi prepari en filets sense espines. De totes formes, intenti que mengin peixos amb espines, que s'hi acostumin i que vegin l'acte de separar-les gairebé com un joc; si rebutgen d'entrada els peixos amb espines, es negaran la possibilitat de gaudir d'espècies saboroses, econòmiques i saludables.
- Receptes originals. Alguns nens s'avorreixen de menjar peix perquè sempre se'ls ofereix el mateix o preparat d'idèntica manera. Faci una llista de receptes originals i abellidor: crestes, croquetes, bunyols, mandonguilles, pizzes, flams de peix, lasanya o canelons, en truita, amb salses diverses, amb patates, amb verdures, fregits, a la planxa, al forn, a la graella, farcits... i fins i tot en entrepà (de tonyina, de sardines, d'anxoves, de salmó fumat). A www.consumer.es trobarà centenars de receptes originals i saludables a base de peix.
- Fresc, congelat o en conserva? El peix congelat manté totes les propietats nutritives del fresc i és molt pràctic, ja que el té sempre disponible a la nevera. I les conserves de tonyina o de sardines i les semiconserves d'anxova són una opció perfecta per a iniciar els infants en el gust pel peix.
Llegums:
- Plat combinat. Els llegums, els cereals i les fruites seques concentren en si mateixos tots els elements nutritius per a convertir el menú infantil en equilibrat. Aquesta combinació és comuna en plats gairebé oblidats, com ara les llenties amb arròs, els cigrons amb pinyons o pa ratllat o l'escudella de brou i cigrons.
- Freds o calents. A l'hivern, l'aroma d'un plat fumejant de llenties convida a tastar-lo. A l'estiu, descobrir el sabor dels cigrons, de les llenties o de les mongetes fredes en amanida sorprendrà els petits i grans, acostumats a menjar-los calents.



Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada