dimarts, 18 d’abril del 2017

COMENCEM EL TERCER TRIMESTRE!!!!

BENVINGUTS!!!

Volem iniciar el tercer trimestre parlant-vos del LLUÇ.

Com ja vam fer el mes passat aquesta setmana parlarem d'un aliment saludable que ens trobarem al menú del menjador, i aquest mes és el lluç.

El lluç és un peix de la família dels Merlucids, i el trobem en diversitat de mars i oceans, des del Mediterrani fins a l’Atlàntic o al Pacífic sud.
És un peix allargat, de color fosc a la part superior, gris i platejat als laterals i la regió ventral. Té una boca gran amb unes dents molt fortes.
Solen alimentar-se de peixos petits i crustacis, que cacen durant la nit pujant a la superfície.

És molt apreciat per la seva carn, i és protagonista de moltes receptes.
És un peix molt recomanable pel seu valor nutricional:

   . Gairebé no conté greixos ( és un peix blanc ).
   . Les seves proteïnes són d’alt valor biològic.
   . Aporta vitamines del grup B, com per exemple àcid fòlic, molt important per evitar anèmies i per la fabricació de teixits cel·lulars.
   . Minerals diversos, com el ferro, el iode, el potassi, el fòsfor….

A CONTINUACIÓ US DEIXEM UNA RECEPTA PER TAL DE QUE PUGUEU FER-LA A CASA!!!!


        HAMBURGUESES DE LLUÇ



Ingredients per 2 persones (4 hamburgueses):

 . 300 gr de lluç, sense espines ni pell
 . 100 gr de gambes (opcional)
 . 1 ou
 . 1 gra d’all, julivert fresc
 .sal, pebre, oli d’oliva
 . pa ratllat

En un bol barregem el lluç esmicolat, les gambes tallades petites, l’ou batut, el gra d’all picat ben petit i el julivert tallat també ben petit.
Salpebrem la barreja i la dividim en 4 parts. Agafem cada part, li donem forma de bola i després l'aplanem per aconseguir la forma d’hamburguesa.
Les arrebossem amb pa ratllat i es couen en una paella amb oli d’oliva uns 4-5 minuts per cada costat.
Les acompanyem d’una bona amanida i...

BON PROFIT!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada