dilluns, 20 de març del 2017

L'aliment del mes...EL PÈSOL!!!!

Al menjador d'elpetitmiquel treballem l’alimentació saludable i per això cada mes parlem d'un aliment concret de temporada.

Aquest mes de Març l’aliment que hem escollit és el pèsol. Us deixem amb una breu l’explicació d’aquest llegum i amb una recepta perquè  us animeu a fer-la a casa.

PÈSOL:


    Tenen un alt contingut en Vitamines del grup B, que ajuden al sistema Nerviós (ajuden fins i tot a mantenir un estat d’ànim positiu, d’aquí ve la frase “eixerit com un pèsol”).
     També contenen vitamines A i C que són antioxidants.
     Proteïnes facilment digeribles.
     Hidrats de Carboni d’assimilació lenta, per tant són una bona font d’Energia.
     També tenen minerals com el Calci, el Ferro o el Potassi.



     CREMA DE PÈSOLS

Ingredients (per a 4 persones):

400 gr. de pèsols
1 porro
200 gr. de nata líquida
 Una nou de mantega
Oli d'oliva verge extra
     2 patates mitjanes
    Brou de verdures
  Formatge parmesà (opcional)
     Encenalls de pernil

Elaboració:
Ofegar en una cassola amb mantega i oli d'oliva, el porro net i picat. Quan estigui ofegat , afegir les patates pelades i trossejades i el brou de verdures.
Deixar coure fins que les patates s'estovin, afegir els pèsols, deixant que es coguin.
Al final de la cocció hi afegim la nata i un grapat de parmesà i salpebreu, tritureu la crema i coleu-la amb un colador fi.

Portar una altra vegada la crema al foc i deixar bullir un moment. Rectificar el punt de sal i servir la crema amb uns encenalls de pernil serrà cru o saltejat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada