Al menjador d'elpetitmiquel treballem l’alimentació
saludable i per això cada mes parlem d'un aliment concret de
temporada.
Aquest mes de Març l’aliment que
hem escollit és el pèsol. Us deixem amb una breu l’explicació d’aquest llegum i
amb una recepta perquè us animeu a
fer-la a casa.
PÈSOL:
● Tenen un alt contingut en Vitamines del grup B, que
ajuden al sistema Nerviós (ajuden fins i tot a mantenir un estat d’ànim
positiu, d’aquí ve la frase “eixerit com un pèsol”).
●
També contenen vitamines A i C que són antioxidants.
●
Proteïnes facilment digeribles.
●
Hidrats de Carboni d’assimilació lenta, per tant són
una bona font d’Energia.
●
També tenen minerals com el Calci, el Ferro o el
Potassi.
CREMA DE PÈSOLS
Ingredients (per a 4 persones):
400 gr. de pèsols
1 porro
200 gr. de nata líquida
Una nou de mantega
Oli d'oliva verge extra
2 patates mitjanes
Brou de verdures
Formatge parmesà (opcional)
Encenalls de pernil
Elaboració:
Ofegar en una cassola amb mantega i oli d'oliva, el porro net i picat. Quan estigui ofegat , afegir
les patates pelades i trossejades i el brou de verdures.
Deixar coure fins que les patates
s'estovin, afegir els pèsols, deixant que es coguin.
Al final de la cocció hi afegim
la nata i un grapat de parmesà i salpebreu, tritureu la crema i coleu-la amb
un colador fi.
Portar una altra vegada la crema
al foc i deixar bullir un moment. Rectificar el punt de sal i servir la crema
amb uns encenalls de pernil serrà cru o saltejat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada