Els berenars haurien de representar el 20% de l’aportació nutricional diària. Per aquest motiu és important no deixar el berenar a mans de l’atzar o la improvisació. Hem trobat un article a la revista consumer que ens ha semblat prou interessant per fer-vos-en un resum i enviar-vos l’enllaç.
L’article ens parla de la importància de no limitar els gustos als infants, provant el màxim de gustos i textures, proposant entrepans (que preferiblement hauríem de fer amb pa integral)
dolços: xocolata, mantega, melmelades però també compota de fuita...
salats : l’embotit i el fuet caldria prendre’ls amb moderació per l’alt contingut en greix. La millor alternativa és un bon pernil serrà o pernil cuit natural.
de peix: tonyina, bonítol, anxoves... que podem acompanyar d’elements vegetals com enciam, tomàquet...
vegetal: els patés vegetals (d’humus, de xampinyons...) són una bona alternativa per compensar la dieta hiperproteica que acostumem a fer.
Per altra banda actualment a les fleques trobem pans especials que són deliciosos per menjar sense cap acompanyament: pa de panses, de poma, de nous...
Els cereals són també una bona font d’energia pel berenar, podem barrejar-los amb fruita, amb sucs, o arròs amb llet, crema de civada..., són plats energètics i nutritius.
Finalment, pel què fa a la fruita, l’article ens recorda que hi ha moltes maneres d’oferir la fruita: en compota, suc natural, deshidratada... millor donar-la entre hores, o bé abans de l’entrepà.
Podeu llegir tot l’article a:

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada