Haureu vist que aquest mes al menú hi ha cuixa de gall d'indi a la planxa. La vam fer el divendres passat, és un nou aliment que hem introduït per les seves propietats nutritives.
El gall d'indi és originari de Mèxic, on s'anomena "guajalote". No va arribar a europa fins el primer terç del s. XVI, i era un aliment reservat als grans banquets.
Es caracteritza per ser una carn magre, fàcil de digerir i baix en greix i colesterol. És una carn blanca molt proteïca, el greix es troba concentrat a la pell, per aquest motiu es recomana treure-la. Destaca la seva aportació en vitamina B3, potasi i magnesi.
La carn de gall d'indi és de fàcil digestió, per aquest motiu es recomana la seva introducció en les dietes infantils i de persones amb problemes digestius, així com també per dietes hipoelergèniques, ja que ens els últims 10 anys no s'han registrat en la literatura mèdica indicacions sobre al.lèrgies pel consum de carn d'indi.
Per cuinar-la ho podem fer com qualsevol altre tipus de carn, al forn, a la planxa, a la graella, fregida...
Cal tenir present que, igual que el pollastre, és una carn de fàcil contaminació, per tant, convé conservar-la bé a la nevera, separada d'altres aliments i rentar bé les mans i els utensilis de cuina després de la seva manipulació.
Font: alimentacion-sana.com
Revisat per: Emília Bosch i Marcet (Psicòleg-Nutricionista del Seminari)

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada